Werkplaatsen sociaal domein
Lees online  |  Doorsturen
Werkplaatsen sociaal domein
Twitter LinkedIn
Uitnodiging Kenniscafé
29 mei 2017
 Thma  
 Arbeidsparticipatie in het sociale domein
maandag 29 mei 2017

Voor kwetsbare burgers komen sociale problemen zelden alleen. Werkloosheid, schulden, gezinsproblemen, gezondheid en sociaal isolement kunnen een kluwen vormen waarin oorzaak en gevolg niet goed te onderscheiden zijn.
Een van motieven voor de decentralisatie van sociaal beleid was om voor deze groepen integrale, op de lokale maat toegesneden dienstverlening te gaan organiseren die de hokjes van ‘Participatiewet’, ‘Wmo’ en ‘Jeugdwet’ zou gaan overstijgen. Zoals een recent onderzoek door Movisie laat zien, komt dergelijke integrale ondersteuning in het gemeentelijke domein nog maar mondjesmaat op gang.

Programma
Paul van der Aa (lector Inclusieve arbeid,kwetsbare burgers), licht de actuele discussie rondom dit vraagstuk toe. 
Vervolgens gaan we met elkaar in gesprek over eigen ervaringen met dit thema. Waar loop jij als betrokken professional tegenaan? 
In dit kenniscafé bespreken we hoe er meer aandacht voor arbeidsparticipatie binnen het brede sociale domein kan ontstaan. 

 
 

Wil je jouw komst bevestigen via deze link
stuur deze uitnodiging gerust door naar collega's of geïnteresseerden 

Kenniscafé - Arbeidsparticipatie in het sociale domein 
Datum: maandag 29 mei 2017
Tijd: (inloop vanaf 14.45 uur) aanvang vanaf 15.00 uur tot 17.00 uur
Locatie: Hogeschool Rotterdam Symposiumzaal 
Adres: Museumpark 40, 3015 CX Rotterdam

Voor wie

Betrokken professionals; jobcoaches, wijkteammedewerkers, hbo-docenten sociaal werk, beleidsambtenaren, medewerkers van het sociaal domein c.q. werk en inkomen van gemeenten, bedrijven en inwoners van de stad.

 
 
Over de kenniscafés
Hebben wij voldoende zicht op de drie decentralisaties binnen het sociaal domein? Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat we elkaar op de hoogte houden via de Werkplaats Sociaal Domein? Als Werkplaats en als Hogescholen organiseren we diverse kenniscafés over onder andere drie decentralisaties; Jeugdwet, Participatiewet en Wmo.
 
 
Meer informatie werkplaats
Ken je onze nieuwsbrief al? Binnenkort verschijnt de derde nieuwsbrief. En alvast voor in de agenda: op 26 oktober 2017 organiseert de werkplaats de werkconferentie 'Werkend leren, lerend werken' waarvoor je van harte bent uitgenodigd!
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
De Werkplaatsen Sociaal Domein worden mogelijk gemaakt door financiering van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.