Werkplaatsen sociaal domein
Lees online  |  Doorsturen
Werkplaatsen sociaal domein
Twitter LinkedIn
Uitnodiging
Kenniscafé
2 oktober 2017
 Thma  

Kenniscafé: Beleidsontwikkeling in het sociale domein
maandag 2 oktober 2017

Rotterdam heeft inmiddels enkele jaren ervaring met wijkteams, met de decentralisatie van zorg en welzijn en met de veranderende rol van professionals uit beleid en praktijk. Hoe kijkt de gemeente Rotterdam terug op deze periode? Hoe zijn de inzichten en ervaringen die zijn opgedaan verwerkt in (bijgesteld) beleid en aanbestedingen? Welke uitdagingen en kennisvragen zijn er voor de komende jaren? 

Programma
Onno de Zwart (Directeur Welzijn, Zorg en Jeugdhulp) van de gemeente Rotterdam gaat in op dergelijke vragen en licht de actuele praktijk toe. Aansluitend is er gelegenheid om vragen te stellen en gaan we met elkaar in gesprek over eigen ervaringen met dit thema. Waar loop jij als betrokken professional tegenaan? Hoe kijk jij terug op de ontwikkelingen in het sociaal domein en waar zie jij kansen voor verbinding van praktijk, beleid en gezamenlijke kennisontwikkeling?

 
 

Wil je jouw komst bevestigen via deze link? 
stuur deze uitnodiging gerust door naar collega's of geïnteresseerden 

Kenniscafé - Beleidsontwikkeling in het sociale domein
Datum: maandag 2 oktober 2017
Tijd: (inloop vanaf 14.45 uur) aanvang vanaf 15.00 uur tot 17.00 uur
Locatie: Hogeschool Rotterdam Symposiumzaal 
Adres: Museumpark 40, 3015 CX Rotterdam

Voor wie

Betrokken professionals; jobcoaches, wijkteammedewerkers, hbo-docenten sociaal werk, beleidsambtenaren, medewerkers van het sociaal domein c.q. werk en inkomen van gemeenten, bedrijven en inwoners van de stad.

 
 
Over de kenniscafés
Hebben wij voldoende zicht op de drie decentralisaties binnen het sociaal domein? Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat we elkaar op de hoogte houden via de Werkplaats Sociaal Domein? Als Werkplaats en als Hogescholen organiseren we diverse kenniscafés over onder andere drie decentralisaties; Jeugdwet, Participatiewet en Wmo.
 
 
Meer informatie werkplaats
Ken je onze nieuwsbrief al? De vierde nieuwsbrief is onlangs verschenen. En alvast voor in de agenda: op 26 oktober 2017 organiseert de werkplaats de werkconferentie 'Werkend leren, lerend werken' waarvoor je van harte bent uitgenodigd!
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
De Werkplaatsen Sociaal Domein worden mogelijk gemaakt door financiering van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.