Werkplaatsen sociaal domein
Lees online  |  Doorsturen
Werkplaatsen sociaal domein
Twitter LinkedIn
 Kenniscafé
20 maart 2018
 Thma  
Samenwerken aan Kindveiligheid
dinsdag 20 maart 2018
Hoe ga je om met privacy en gegevensuitwisseling als er sprake lijkt te zijn van een onveilige situatie rond kinderen? Tijdens het kenniscafé Samenwerken aan Kindveiligheid gaan we aan de slag met deze dilemma's.

Programma
Het plenaire gedeelte van de conferentie start met zijn twee sprekers. Josien Hofs brengt vanuit de BPSW (Beroepsvereniging van Professionals in Sociaal Werk) kennis in, die gericht is op het omgaan met privacy en gegevensuitwisseling tussen professionals. 
Andrea Kolijn is incidentencoördinator Jeugd bij de gemeente Rotterdam en geeft een kijkje “achter de inspectierapporten”. Op welke wijze gaat de gemeente om met inspectierapporten, calamiteiten en gewenste verbeteringen? Hoe krijgen de  thema’s Ketensamenwerking en Gezamenlijke verantwoordelijkheid hier een prominent plek in?
 
Vervolgens is er de mogelijkheid om met elkaar ervaringen, tips en leermomenten te delen aan de thematafels: ‘Kindveiligheid en de privacy’ en ‘Kindveiligheid in de keten’.

Deze editie van het Kenniscafé is een coproductie van de Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid met het netwerk Samen één in Feijenoord en CJG Feijenoord
 
 

>> AANMELDEN >>

Kenniscafé - Samenwerken aan Kindveiligheid
Datum: dinsdag 20 maart 2018
Tijd: 09.00 uur tot 12.00 uur
Locatie: Huis van de Wijk Irene
Adres: Oudelandstraat 75, 3073 LJ Rotterdam

Voor wie

Iedereen met interesse in het onderwerp is van harte welkom; professionals,  wijkteammedewerkers, docenten sociaal werk, beleidsambtenaren, medewerkers van het sociaal domein etc.

Meer informatie
Elzo Niemeijer of Judith van Vliet

 
 

Stuur deze uitnodiging gerust door naar collega's of geïnteresseerden. Sharing is caring!

 
Over de kenniscafés
Hebben wij voldoende zicht op de drie decentralisaties binnen het sociaal domein? Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat we elkaar op de hoogte houden via de Werkplaats Sociaal Domein? Als Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid organiseren we diverse kenniscafés. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze activiteiten!
 
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
De Werkplaatsen Sociaal Domein worden mogelijk gemaakt door financiering van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.