Werkplaatsen sociaal domein
Lees online  |  Doorsturen
Werkplaatsen sociaal domein
Twitter LinkedIn
 mbo en hbo samenwerking 
Kenniscafé
donderdag 1 november 2018
 Thma  
Onaangepast mee- en tegenwerken; 
Samenwerking mbo en hbo in de (wijk)praktijk

Hoe maken we gebruik van elkaars professionele krachten? Voor integrale samenwerking in het sociaal domein hebben we elkaar nodig! De samenwerking tussen verschillende disciplines draagt bij aan de kwaliteit van zorg die we samen bieden. Ook mbo en hbo opgeleide professionals kunnen elkaar in het sociaal werk goed aanvullen, maar in de praktijk blijkt dit nog een uitdaging. Hoe werken we samen over de grenzen van onze eigen professionaliteit? Wat soms wordt ervaren als tegenwerking kan immers van waarde blijken voor wijkbewoners.

Tijdens het kenniscafé 'Onaangepast mee- en tegenwerken; mbo en hbo samenwerking in de wijkpraktijk' gaan we in gesprek over de waarde van de samenwerking tussen mbo en hbo professionals. Samen zoeken we naar mogelijkheden om beter gebruik te maken van elkaars professionaliteit. Studenten van mbo en hbo opleidingen Sociaal Werk dagen je uit om aan de hand van casuïstiek hierover met elkaar in gesprek te gaan.
Marjolein Masselink, voorzitter van de Brede Raad en Toby Witte, lector Maatschappelijke Zorg bij Hogeschool Rotterdam voorzien het gesprek van de nodig prikkels.


Praktische informatie: 

Datum  donderdag 1 november 2018 
Tijd 15.00 uur tot 17.00 uur. (Inloop vanaf 14.45 uur) 
Locatie Huis van de Wijk - Post West
Adres Tidemanstraat 80, 3022 SM Rotterdam


Dit kenniscafé vormt de tweede in een serie van vier kenniscafés die de Werkplaats najaar 2018 organiseert. 
Houd de website in de gaten! 
www.werkplaatssociaaldomeinzhz.nl

 
 

>> AANMELDEN kan via deze link >> 

Sharing is caring, stuur deze uitnodiging gerust door naar collega's en andere geïnteresseerden.


 
Over de kenniscafés
Hebben wij voldoende zicht op de drie decentralisaties binnen het sociaal domein? Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat we elkaar op de hoogte houden via de Werkplaats Sociaal Domein? Als Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid organiseren we diverse kenniscafés. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze activiteiten!
 
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
De Werkplaatsen Sociaal Domein worden mogelijk gemaakt door financiering van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.