Werkplaatsen sociaal domein
Lees online  |  Doorsturen
Werkplaatsen sociaal domein
Twitter LinkedIn
Ont-moeten
Kenniscafé
donderdag 6 december 2018
 Thma  
Focus op verbondenheid en veerkracht
Hoe ont-moeten kan leiden tot het tegengaan van eenzaamheid

Hoe kunnen sociaal professionals, beleidsprofessionals en bewoners zelf bijdragen aan verbondenheid en veerkracht? Hoe bereiken we juist die mensen waarvoor activerings-activiteiten worden ontworpen? Wat werkt? Weten we voldoende wat de behoeften zijn van deze groep mensen en hoe hier goed op aangesloten kan worden?

De gemeenten Schiedam en Vlaardingen en de BAR-organisatie hebben in het werkteam Platform Verbondenheid en Veerkracht het initiatief genomen om een preventieve aanpak/ werkwijze te bedenken en uit te voeren, waardoor mensen die zich eenzaam voelen, zich (weer) verbonden en veerkrachtig gaan voelen. Maar hoe bereik je de mensen die zich eenzaam voelen, wat is eigenlijk eenzaamheid en wat kan verbondenheid en veerkracht hierin betekenen?  

Tijdens het kenniscafé Ont-moeten gaan we met elkaar in gesprek over wat werkt (en voor wie) als we praten over het omgaan met gevoelens van eenzaamheid en interventies die verbondenheid of veerkracht stimuleren. Bewoners, sociaal en beleidsprofessionals, studenten en docent-onderzoekers delen tijdens een tafelgesprek hun ervaringen en motivatie met als doel enkele actuele casussen verder te brengen.

 
 
Programma
Onder het genot van een hapje en drankje:

 15.00 - 15.15 uur   Inloop en welkom 
 15.15 - 15.20 uur  Introductie door Janneke van Lisdonk (werkteamlid) 
 15.20 - 15.30 uur  Speeddate
 15.30 - 16.30 uur  Tafelgesprekken over verbondenheid en veerkracht
 16.30 - 16.45 uur   Do It Yourself Hand-out en plenaire terugkoppeling
 16.45 - 17.00 uur   Afsluiting en toast op Verbondenheid en Veerkracht
 
 
Praktische informatie: 
Datum: donderdag 6 december 2018 
Tijd: 15.00 uur tot 17.00 uur. (Inloop vanaf 15.00 uur) 
Locatie: De Kansenfabriek, Meesterstraat 40, 3119 PJ Schiedam


Dit kenniscafé vormt de derde in een serie van vijf kenniscafés die de Werkplaats najaar 2018 en voorjaar 2019 organiseert. Houd de website in de gaten! www.werkplaatssociaaldomeinzhz.nl

 
 

>> AANMELDEN kan via deze link >> 

Sharing is caring, stuur deze uitnodiging gerust door naar collega's en andere geïnteresseerden.


 
Over de kenniscafés
Hebben wij voldoende zicht op de drie decentralisaties binnen het sociaal domein? Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat we elkaar op de hoogte houden via de Werkplaats Sociaal Domein? Als Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid organiseren we diverse kenniscafés. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze activiteiten!
 
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
De Werkplaatsen Sociaal Domein worden mogelijk gemaakt door financiering van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.