Hogeschool Rotterdam
Ben jij erbij?! | doorsturen |  afmelden |  online versie
 
Uitnodiging

SLOTCONFERENTIE

KOPLOPERS on stage
Jongeren en psychische kwetsbaarheid

14 juni 2019

 
Beeld Tim Knoote

 
Leren, inspireren & verbinden in kennispresentaties, spoken word, muziek, film en poëzie.
Op vrijdag 14 juni 2019 vindt de feestelijke afsluiting van het project Koplopers plaats. Dé gelegenheid om actuele kennis en inspiratie op te doen over de participatie van jongeren met psychische kwetsbaarheid.
Ter afsluiting van ons project geven onze jongeren en hun coaches een inkijk in hun eigen ervaringen. Ook bij het plenaire deel van de conferentie zijn onze jongeren in the lead. Zij hebben, met hulp van theaterregisseur Karlo Severdija, een creatief en prikkelend programma samengesteld. Ervaar het zelf! 

Vandaag is met een lach.
Met een wonderschone lach.
Ik blij.
Iedereen blij.
Aan tevredenheid gebonden.
Door blijdschap verslonden.
Verbergen we onze wonden.
Ik lach,
omdat ik nu nog niet huilen mag.

Rosan van der Zee
 
Aan de slag in workshops
De workshops worden aangeboden door aangesloten onderwijsinstellingen, hun studenten en betrokken partners van Koplopers. Voor organisaties die zelf aan de slag willen met een Koploperteam, delen we onze lessons learned. Je kunt kiezen uit bijvoorbeeld:
  • Het versterken van veerkracht op de Willem de Kooning Academie
  • Dilemma’s van het studentendecanaat van Hogeschool Rotterdam, aan de slag met casuïstiek
  • De begeleiding van studenten met een functiebeperking binnen Hogeschool Inholland
  • Gelijkwaardigheid tussen cliënt en professional als uitgangspunt voor hulpverlening bij de Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid
  • Meedoen mogelijk maken. Hoe creëren we in de klas, op stage of op het werk een omgeving die meedoen en leren voor iedereen mogelijk maakt?
  • Lessen van ervaringsdeskundigen met een migratieachtergrond
  • Studenten die uitvallen in de hoofdfase van hun studie, wat leren zij ons?
  • Participatief actieonderzoek en ervaringsdeskundigheid. Hoe ga je zelf met een team Koplopers aan de slag in jouw organisatie?


Wil jij erbij zijn?
Meld je dan aan via deze link
 >> 

Er is een beperkt aantal plaatsen, dus meld je zo snel mogelijk aan en deel de uitnodiging met je netwerk. Sharing = caring.
Programma
Datum: 
 
Vrijdag 14 juni 2019
Tijd:
 
13.00 uur - 17.00 uur (inclusief inloop en borrel)

Het plenaire programma start om 13.30 uur (inloop vanaf 13.00 uur). Na twee workshoprondes sluiten we af met een borrel vanaf 16.45 uur. 

Locatie:
 
Hogeschool Inholland, Posthumalaan 90 in Rotterdam  Routebeschrijving
KOPLOPERS een driejarig project gericht op het bevorderen van participatie van jongeren met psychische kwetsbaarheid aan het onderwijs (hbo, mbo), welzijn en bij het vinden van werk. Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Inholland en de gemeente Rotterdam geven samen met ervaringsdeskundige jongeren vorm aan de ontwikkeling en uitvoering. Koplopers is onderdeel van de Academische Werkplaats Transformatie Jeugd Rotterdam (STRAW) en de Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid, en wordt gefinancierd door ZonMw. 
Hogeschool Rotterdam
Museumpark 40
3015 CX Rotterdam
010 - 794 4142
secrtalentontwikkeling@hr.nl
Volg ons:
 
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
Deze nieuwsbrief is uiterst zorgvuldig samengesteld. Hogeschool Rotterdam gaat vertrouwelijk om met alle persoonlijke informatie. © 2019 Hogeschool Rotterdam.