Werkplaatsen sociaal domein
Lees online  |  Doorsturen
Werkplaatsen sociaal domein
Twitter LinkedIn
HERINNERING Uitnodiging
Kenniscafé
2 juli 2019
 Thma  
SOCIAAL VAKMANSCHAP
De toegevoegde waarde van mbo professionaliteit
en samenwerking in wijkteams

Veel wijkteams werken alleen met hbo opgeleide professionals. Deze samenstelling staat echter steeds vaker ter discussie. Ondersteuningsvragen van inwoners vragen soms een andere, meer praktische insteek. Daarnaast kunnen financiële overwegingen een rol spelen. Met dit kenniscafé willen we gemeenten en uitvoerende organisaties ondersteunen in hun opgave om wijkteams door te ontwikkelen.

Tijdens het kenniscafé 'De toegevoegde waarde van mbo professionaliteit en samenwerking in wijkteams' gaan we met elkaar in gesprek over de verschillende ervaringen, beelden en visies die we hierover hebben. Opmaat voor dit gesprek zijn de uitkomsten van focusgesprekken in Hardinxveld Giessendam waar betrokken partijen hun ervaringen uitwisselden. Wat heeft deze samenwerking opgeleverd aan synergie, kansen en uitdagingen voor de betrokkenen? Heeft de inzet invloed op de kwaliteit van de ondersteuning?

Sprekers

Als inleiding beschrijft Anke Verkade (Vivenz) de verschillende manieren waarop gemeenten mbo en hbo professionaliteit gepositioneerd hebben binnen sociale wijkteams.

Aansluitend vertelt Hans Roskam (Stichting Welzijn Capelle) en projectleider Spoor 22 over de wijze waarop Capelle aan de IJssel de samenwerking in de wijkteams heeft georganiseerd.

Josien Hofs van het BPSW zal tot slot reflecteren op de middag vanuit het landelijk perspectief.


Praktische informatie 

Datum  dinsdag 2 juli 2019
Tijd 15.00 uur tot 17.00 uur. (inloop vanaf 14.45 uur) 
Locatie Duurzaamheidsfabriek
Adres Leerparkpromenade 50, Dordrecht. Vergaderzaal Creativita
 
 

>> AANMELDEN kan via deze link >>

Sharing is caring, stuur deze uitnodiging gerust door naar collega's en andere geïnteresseerden.


 
Over de kenniscafés
In de kenniscafés van de Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid delen we kennis, vragen en ervaringen en zoeken we samen naar nieuwe oplossingsrichtingen. 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze activiteiten!
www.werkplaatssociaaldomeinzhz.nl
 
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
De Werkplaatsen Sociaal Domein worden mogelijk gemaakt door financiering van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.