Werkplaatsen sociaal domein
Lees online  |  Doorsturen
Werkplaatsen sociaal domein
Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
september 2019
 
Magazine 'De Kenniscafés van de Werkplaats' is uit!
  Het kenniscafé is een van de centrale activiteiten van de Werkplaats om kennis en ervaringen te delen, vragen uit de regio te agenderen en samen te zoeken naar oplossingsrichtingen in het sociaal domein.
Op de afsluitende jaarbijeenkomst op 8 juli 2019 is het eerste magazine gepresenteerd
. Kijk onderaan voor de nieuwe kenniscafes van dit najaar. Save the date!
 
 
Meer aandacht en waardering voor de mbo'er in het sociaal domein
  Het laatste kenniscafé voor de zomervakantie was een vervolg op het in november 2018 georganiseerde kenniscafé 'Mbo professionaliteit en samenwerking in wijkteams'. De Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht vormde de locatie voor een middag luisteren, spreken, discussiëren en meedenken over de rol van mbo’er in het sociaal domein. Ongeveer 25 belangstellenden vanuit gemeenten, onderwijs en het werkveld gingen met elkaar in gesprek over dit onderwerp. Lees het verslag
 
 
DELEN, DUIDEN en DOEN in Coolhaveneiland
  In het werkteam Ontmoeting en Innovatie werkt de Werkplaats samen met Wmo Radar, gemeente Rotterdam, Wijkplatform Delfshaven Zuid en bewoners aan de toekomst van de Rotterdamse buurt Coolhaveneiland. In de eerste bijeenkomst stond het DELEN centraal. In de tweede bijeenkomst het DUIDEN en de laatste bijeenkomst het DOEN. Lees het artikel van de bijeenkomst en kom naar het Kenniscafé op 10 oktober 'De kracht van ontmoeting in de wijk'
 
 
Inspiratie voor 2020-2022
  De Werkplaats zal zich de komende jaren doorontwikkelen tot regionale broedplaats waar de lerende uitvoeringspraktijk centraal staat. De eerste contouren voor het programma voor 2020-2022 zijn in de afgelopen maanden opgetekend door de directe Werkplaats-partners. Deze conceptplannen zijn in een consultatiebijeenkomst aangescherpt en van feedback en concrete input voorzien door een divers gezelschap geïnteresseerden uit de regio. Lees het verslag.
 
 
Leestips
Ying en yang in het sociaal domein
Opvallende verhalen, situaties en persoonlijke knelpunten die de Werkplaats de afgelopen jaren heeft opgehaald zijn verwerkt en gebundeld in een casuïstiekbundel. 
T-shaped teams; verbindend werken in RoTTerdamse wijken
"De verschillende teams die in de Rotterdamse wijken werken zouden veel meer kunnen samenwerken en verbinden en zo krachtige netwerken kunnen vormen. " Lees de column van Jorinde Verheijke, Wijkteammedewerker in wijkteam het Lage Land.
Schaadt netwerken onze relaties?
Over netwerken worden altijd bepaalde opmerkingen gemaakt: het is net werken, of: het werkt net niet. Achter deze inmiddels wat versleten grapjes gaan echter ideeën schuil die wat nadere beschouwing verdienen. Lees de column van Josien Hofs, Beroepsvereniging van Professionals in Sociaal Werk (BPSW).
De Verhalenbundel van de Werkplaats Sociaal Domein Friesland biedt een kijkje achter de schermen van de projecten waar NHL Stenden Hogeschool sinds 2016 aan (mee)werkt. De verhalen zijn verbonden met twee thema’s: ‘Samenwerken in de praktijk’ en ‘Met eigen kracht’.
 
Agenda
SAVE THE DATE     Kenniscafé's najaar 2019
1
0 oktober 2019      De kracht van ontmoeting in de wijk
31 oktober 2019      Leren van verschillen
28 november 2019   Verbondenheid en veerkracht
12 december 2019   Intergenerationele problematiek
25 november 2019 - Jaarsymposium Werkplaatsen Sociaal Domein 
Op het jaarlijkse symposium van de Werkplaatsen Sociaal Domein staan dit najaar de sociaal professionals in de schijnwerpers. Jaarsymposium de Waarde van Werken in het sociaal domein.
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
De Werkplaatsen Sociaal Domein worden mogelijk gemaakt door financiering van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.