Werkplaatsen sociaal domein
Lees online  |  Doorsturen
Werkplaatsen sociaal domein
Twitter LinkedIn
Uitnodiging
Kenniscafé
12 december 2019
 Thma  
Intergenerationele overdracht in de (wijk)praktijk

Hoe kunnen we als sociaal professionals intergenerationele problemen nog beter signaleren? Het belang van het (h)erkennen van intergenerationele overdracht is groot bij zogenaamde heraanmelders. De bewustwording hiervan kan de start voor gedragsverandering zijn.
Op welke effectieve wijze kun je met een gezin in gesprek gaan over dit soort zaken? Hoe kun je als professional zien wat een overlevingsstrategie is geworden en hoe ouders positieve vaardigheden aan hun kinderen doorgeven?

De Werkplaats heeft het afgelopen jaar bij enkele wijkteams in Rotterdam naar boven gehaald hoe zij kennis over intergenerationele overdracht gebruiken en welke voordelen dit in het hulptraject kan bieden.

In dit Kenniscafé delen we ervaringen, kennis, goede voorbeelden en resultaten uit praktijkonderzoek van o.a. Prins Alexander. Samen met wijkteammedewerkers van het wijkteam het Lage Land en docent-onderzoeker Erfan Pourmohammadi wisselen we op interactieve wijze interventies uit om tot een (prototype) ‘signaleringssysteem’ voor intergenerationele overdracht te komen. Met elkaar weten we tenslotte al heel veel. Zo kan alertheid op intergenerationele overdracht een bewust onderdeel van het professioneel handelen worden.
 

Praktische informatie: 

Datum  donderdag 12 december 2019
Tijd 15.00 uur tot 17.00 uur (inloop vanaf 14.45 uur) 
Locatie Hogeschool Rotterdam - Symposiumzaal
Adres Museumpark 40, 3015 CX Rotterdam - Routebeschrijving
 
 

>> AANMELDEN kan via deze link >>

Sharing is caring, stuur deze uitnodiging gerust door naar collega's en andere geïnteresseerden.


 
Over de kenniscafés
In de kenniscafés van de Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid delen we kennis, vragen en ervaringen en zoeken we samen naar nieuwe oplossingsrichtingen. 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze activiteiten!
www.werkplaatssociaaldomeinzhz.nl
 
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
De Werkplaatsen Sociaal Domein worden mogelijk gemaakt door financiering van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.