Werkplaatsen sociaal domein
Lees online  |  Doorsturen
Werkplaatsen sociaal domein
Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Juli 2020
 
De intentieverklaring van de Werkplaats wordt ondertekend

Bekijk hier het filmpje >

 
 
Discussie over ‘Het verhaal achter het verhaal’ komt goed op gang!
'Vanuit de Werkplaats is een aantal partners uit ons netwerk gevraagd voor een reactie op het verhaal van Elizabeth van Twist over een ‘omgekeerd keukentafelgesprek’ met Ansaj te geven. Wij zijn verheugd dat we in korte tijd vijf reacties op het verhaal hebben ontvangen en mogen publiceren op onze website bekijk de reacties hier > 

Lees verder voor onze reactie>
 
 
Wel of niet online interviewen?
Zijn mensen in een onzekere positie (zoals vluchtelingen) extra kwetsbaar als je hen vraagt om online geïnterviewd te worden in corona-tijd, of moet je hen juist een stem geven? Dit was het dilemma van docent-onderzoeker Anne Kooiman




Lees de blog van Anne Kooiman >
 
 
Werkteam 2. Armoede en schulden
Tijdens de onlinebijeenkomsten in mei en juni is duidelijk geworden dat de betrokken werkteamleden voor ‘onzichtbare doelgroepen’ en de groep alleenstaande ouders van betekenis willen zijn. Wat heeft deze groep nodig om een goede toekomst als vooruitzicht te krijgen, wat kunnen en moeten we daar met z’n allen voor doen? We zijn de afgelopen tijd online met elkaar in contact gebleven, zo ook laten weten wat ons bezighoudt en dat heeft inspirerende filmpjes en interessante vragen opgeleverd vanuit verschillende perspectieven. Bekijk de zelf opgenomen verhalen van de werkteamleden. 

Bekijk hier de opgenomen verhalen >
 
 
Werkteam 1. Gezond en Sociaal
- “Door angsten te overwinnen ga je inzien dat je er toe doet!” - in gesprek met Esther Schouten en Novita Metz (Welzijn Capelle)
- “Ik hoop dat deze crisis aanleiding geeft om na te denken over grote vraagstukken" - in gesprek met Renske Visser (ROGplus)
- “Wij willen echt naar een integrale samenwerking toe, een samenwerking tussen welzijn, zorg en cultuur” - in gesprek met Moein Hasanzadeh (BAR-organisatie), Jacky van Dijk (gemeente Ridderkerk) en Jolinda van Dijk (Servicebureau Onderwijs&Cultuur)

Lees hier de interviews >
 

Rondom het centrale vraagstuk ‘Wat werkt in de praktijk om preventie in het sociale en gezondheidsdomein te versterken?’ werkt een werkteam de komende jaren aan vernieuwende verbindingen tussen gezondheid en sociaal domein. Deze gesprekken vormen het eerste, tweede en derde deel in een serie van vijf gesprekken in onze zoektocht naar een nieuwe balans tussen gezond en sociaal in de regio.

 
 
Volg ons op LinkedIn!
Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid heeft nu ook een LinkedIn account. Volg ons op LinkedIn voor actuele informatie, inspiratie en updates.

Klik hier om naar onze LinkedIn pagina te gaan > 
   
 
 
Leestips
Waarom de coronacrisis vooral een sociaal drama is
De Nederlandse samenleving is veerkrachtig en solidair. Tegelijkertijd blijkt dat er diverse kwetsbare groepen zijn die niet nóg meer tegenslag aankunnen. Vandaar het dringende advies om niet te bezuinigen op het sociale domein, maar juist te investeren in een duurzaam veerkrachtige samenleving.
SOCIAAL ONDERNEMEN ‘Ontmoeten is voor veel mensen een stap te ver’
Sociale ondernemingen groeien in aantal en impact. Zorg+Welzijn gaat in gesprek over de missie, aanpak en rol van sociale ondernemingen. 
Kwetsbare wijken tijdens de coronacrisis
Buurthuizen zijn gesloten en er komen bijna geen hulpinstanties meer aan de deur. Wie houdt er nog zicht op kwetsbare mensen in aandachtswijken?
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
De Werkplaatsen Sociaal Domein worden mogelijk gemaakt door financiering van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.