Werkplaatsen sociaal domein
Lees online  |  Doorsturen
Werkplaatsen sociaal domein
Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Oktober 2020
 
Nieuws vanuit de werkteams
De werkteams zijn na de zomer weer voortvarend verder gegaan met hun activiteiten. Online uiteraard, maar met frisse energie en vol plannen om stappen te maken binnen de thema’s waaraan zij werken.

Lees hier de update van oktober!
 
Onderwijs
Ook dit schooljaar zijn weer verschillende studenten betrokken bij de Werkplaats. Naast enkele afstudeerders werkt de Werkplaats nauw samen met de Deeltijdopleiding Social Work en de Minor Gezond meedoen door Sport en Bewegen. Lees meer over de stadswandelingen met de deeltijdstudenten en het gesprek met Zoë Jansen, een van je minorstudenten en de oproep van Iris Scherff voor respondenten voor haar afstudeeronderzoek.
   
 
 
Column - Guido Walraven
Corona treft ons allemaal, maar niet in gelijke mate.
Hoe pakken we de onderliggende ongelijkheid aan? We zitten middenin de tweede golf van corona en dat is moeilijker dan we gehoopt en gedacht hadden. De onzekerheden die deze tijden van pandemie met zich meebrengen zijn groot en het is vaak moeilijk om daarmee om te gaan.

Lees de column van Guido Walraven
   
 
 
Zomaar een straat / Er is genoeg
Stefan van Hees, regisseur bij het Rotterdams Wijktheater en lid van het werkteam Armoede en schulden, maakt de theatervoorstelling

Zo maar een straat waarin ervaringsdeskundigen het thema armoede en schulden voor het voetlicht brengen. Collega-regisseur Pim Giel zorgt voor de verfilming én zorgt zelf met zijn Er is genoeg-talkshows dat het onderwerp schaamte rond armoede en de bestrijding ervan onderwerp van gesprek blijft. Meer weten? Lees hier het nieuwsbericht.
 
 
Save the Date: een nieuwe reeks Kenniscafés!
De Werkplaats organiseert een nieuwe reeks Kenniscafés! Zet de volgende data alvast in de agenda, meer informatie volgt!

Datum  Thema kenniscafé 

Begin november 
Aftrap van de reeks kenniscafés - Een interview tussen docent-onderzoeker Jaap van den Bosch, Guido Walraven en Toby Witte

10 december 2020
Positieve gezondheid

21 januari 2021
 
Multiproblematiek

18 februari 2021
Armoede en schulden
   
 
 
Volg ons op LinkedIn!
Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid heeft nu ook een LinkedIn account. Volg ons op LinkedIn voor actuele informatie, inspiratie en updates.

Klik hier om naar onze LinkedIn pagina te gaan > 
   
 
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
De Werkplaatsen Sociaal Domein worden mogelijk gemaakt door financiering van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.