Werkplaatsen sociaal domein
Lees online
Werkplaatsen sociaal domein
TwitterLinkedIn
Nieuwsbrief
Februari 2021
 
‘De Doorbraakmethode haalt mensen uit de ellende met eersteklas maatwerk’
  Corona houdt ons voorlopig nog in de greep en dat betekent dat veel fysiek persoonlijk contact vooral op afstand plaatsvindt. Op het eerste gezicht erg jammer voor de organisatoren van en deelnemers aan de Kenniscafés. Immers, interactie en persoonlijk contact geven juist iets extra’s aan deze fysieke bijeenkomsten. Door de korte onderlinge afstand is de drempel laag en de toegankelijkheid hoog. Een meerwaarde wanneer men persoonlijke problemen of lastige casussen bespreekbaar wil maken. Het was dan ook even afwachten hoe het eerste online Kenniscafé van 2021 ging uitpakken.
Lees verder
 
 
Studentenpresentaties over Positieve gezondheid
Maandag 25 januari vonden de eindpresentaties plaats van de minor 'Gezond meedoen door Sport en Bewegen' van Hogeschool Rotterdam. In het bijzijn van verschillende praktijkorganisaties presenteerden twee studentengroepen met succes hun bevindingen en onderzoeksresultaten over positieve gezondheid binnen welzijn en zorg én in de wijk.
Lees verder
 
 
Veerkracht jongeren tijdens corona
Het werkteam Armoede & Schulden maakt zich hard voor betere schuldhulpverlening en integrale ondersteuning in een zo vroeg mogelijk stadium. Samen met veel verschillende partners in Rotterdam (waaronder Citysteward), Nissewaard en Dordrecht zijn zij ook in coronatijd naast hun doelgroep gaan staan. Ralph waardeert dat en vertelt zijn verhaal. Bekijk het filmpje van Ralph hieronder.
 
Column Toby Witte - Armoede en bestaansonzekerheid
Armoede is een veelkoppig monster en bepaalt de kwaliteit van het leven van mensen. Armoede heeft alles van doen met bestaansonzekerheid. De omvang van armoede in Nederland verschilt per gemeente en zelfs per wijk en buurt. Armoede is een taai vraagstuk waar niet altijd gemakkelijke oplossingen voor te vinden zijn. Armoede doet zich voor in allerlei gedaanten, zoals bijvoorbeeld werkloosheid, eenzaamheid, zwakke gezondheid en dakloosheid.
Lees verder in het column
 
 
Wat levert het leren in werkteams op?

In het werkteam Armoede en Schulden is er sprake van meerstemmigheid. Dat wil zeggen dat we een heel gemixt interprofessioneel team vormen. Samen zetten we ons in voor mensen die in armoede leven of (problematische) schulden hebben. We experimenteren en maken leren een onderdeel van onze werkwijze. Ik geloof dat we zo echt tot vernieuwing kunnen komen als we elkaars kennis en ervaringen meer benutten. We ontwikkelen nieuwe kennis en komen samen verder dan we alleen zouden komen.
Lees verder in de blog van Elizabeth van Twist

 
Save the date!
 
Leestips

Rapport “Altijd op een richeltje lopen”. Verslag onderzoek werkende ouders onder de armoedegrens

Rotterdam’s Wijktheater: projectblog over armoede; Zomaar op straat – Emelissedijk

U ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
De Werkplaatsen Sociaal Domein worden mogelijk gemaakt door financiering van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.