Werkplaatsen sociaal domein
Lees online  |  Doorsturen
Werkplaatsen sociaal domein
Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
22 februari 2017
 
Uitwisselingen werkgroep 1 van start
 

De werkplaats organiseert voor professionals uit de (sociale en jeugd) wijkteams van de deelnemende gemeenten een aantal werkbezoeken in de vorm van uitwisseling/bijeenkomsten. Op 23 januari was het thema ‘doorontwikkeling van (sociale) wijkteams; praktische invulling’. Hoe gebeurt dat in de regio en wat kun je van elkaar leren? Op 20 februari gingen we op bezoek in Schiedam, 20 maart nemen we een kijkje in de keuken bij Vlaardingen. 
Bekijk de poster met de opbrengsten 

 
 
Werkgroep 2 gaat de regio in
Inmiddels zijn er al vier bijeenkomsten geweest waarbij tijdens de laatste bijeenkomst maar liefst 16 werkgroepleden aanwezig waren. "We zitten in een ontwikkeltraject, een open, organisch en adaptief proces",aldus werkgroepleider David ter Avest. Voor de komende periode zullen in verschillende gemeenten focusgesprekken worden georganiseerd. Lees verder
 
Heb jij door de uitwisselingen van werkgroep 1 of de focusgroepen van werkgroep 2 nog een leerzame ervaring of succesverhaal te delen? Deel het met ons. Wij zetten het op de website, zodat we nog meer van en met elkaar kunnen leren in de regio Zuid-Holland Zuid.
 
 
Even voorstellen 

Hoe ervaren de werkgroepleden hun deelname aan de Werkplaats? We vroegen Jessica van der Plas, projectmedewerker Informele Zorg bij de gemeente Dordrecht en Colette Gaillard, senior beleidsmedewerker bij welzijnsorganisatie Minters uit Vlaardingen naar hun ervaringen.
Lees verder

        
 Jessica van der Plas   Colette Gaillard
 
 
Publicatie Toeval bestaat niet
  De publicatie ‘Toeval bestaat niet’ van het landelijk programma Integraal werken bevat vier praktijkverhalen van gemeenten waarin wijkteams aangeven dat de samenwerking met vrijwilligers en burgerinitiatieven goed verloopt en waar preventieve interventies hoog op de agenda staan.
Lees verder
 
 
Nieuws van de Werkplaatsen 
  De 14 Werkplaatsen Sociaal Domein hebben inmiddels allemaal vorm gekregen en zijn op stoom geraakt. Verspreid over heel Nederland trekken hogescholen en gemeenten gezamenlijk op met zorg- en welzijnsorganisaties uit hun regio. Zij richten zich de komende tijd op ruim dertig verschillende thema’s. De twee thema’s van de Werkplaats Zuid-Holland Zuid worden door meer Werkplaatsen opgepakt.Lees verder
 
 
Meer nieuws
De gemeente Rotterdam gaat de eenzaamheid te lijf met het Actieprogramma Voor mekaar. Lees meer over het initiatief of neem een kijkje op de website.
De werkplaats gaf onlangs een interview op de lokale radio. Beluister het fragment van Omroep Vlaardingen.
De indrukwekkende docuserie ‘Schuldig’ gemist? Kijk hier de serie terug
Op 25 januari vond de Kennisuitdaging plaats van het Kennisplatform Sociaal Domein Noord-Holland. De Werkplaats Zuid-Holland Zuid was aanwezig. Een impressie is hier te lezen.
Op 12 december vond de 1ste editie plaats van het Rotterdam Kennisfestival. De Werkplaats verzorgde een workshop.
 
Agenda
23 feb 17 | Eigen Kracht | Kennisatelier ST-RAW
07 mrt 17 | Netwerkbijeenkomst | Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid (voor genodigden)
17 mrt 17 | Grenzen aan de informele zorg? | PEP-Talk 
21 mrt 17 | Professionals in verbinding!  | Focusdag voor jeugdprofessionals gemeente Rotterdam met workshop van werkplaats 
18 mei 17 | SAVE THE DATE | Werkconferentie Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: d.j.ter.avest@hr.nl
De Werkplaatsen Sociaal Domein worden mogelijk gemaakt door financiering van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.