Werkplaatsen sociaal domein
Lees online  |  Doorsturen
Werkplaatsen sociaal domein
Twitter LinkedIn
 Kenniscafé
donderdag 17 januari 2019 
 Thma  
‘Zoals de ouden zongen piepen de jongen’
Intergenerationele problematiek in de wijk

Hoe kunnen we als sociaal professionals intergenerationele problemen beter signaleren? Hoe ga je met een gezin in gesprek over dit soort zaken? Wat doe je wanneer je merkt dat kinderen destructieve patronen van hun ouders erven? En op welke wijze kan beleid ondersteunend zijn in het voorkomen van deze problematiek?

De Werkplaats heeft in 2018 zich verdiept in intergenerationele problematiek en hoe hier mee om te gaan. De gemeenten Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen zijn in een werkteam met dit vraagstuk aan de slag gegaan en hebben een handleiding ontwikkeld die kan helpen in het eerste contact met gezinnen.

In het kenniscafé delen we de actuele opgedane kennis en vertellen we meer over de interventie mogelijkheden. Aan de hand van concrete verhalen wisselen we met elkaar uit wat werkt en niet werkt in het doorbreken van patronen. Docentonderzoeker Erfan Pourmohammadi neemt u mee in de bevindingen en het Wijkteam Delfshaven verzorgt de casuïstiek. Dit wijkteam heeft als voornemen om in 2019 in hun manier van werken een aantal interventies te integreren die helpend is in het doorbreken van intergenerationele problematiek.


Praktische informatie: 

Datum  donderdag 17 januari 2019 
Tijd 15.00 uur tot 17.00 uur. (Inloop vanaf 14.45 uur) 
Locatie Hogeschool Rotterdam, locatie Museumpark, ruimte MP.L03.432 
Adres Museumpark 40, 3015 CX Rotterdam


Dit kenniscafé vormt de vierde in een serie van vijf kenniscafés die de Werkplaats najaar 2018 en voorjaar 2019 organiseert. 
Houd de website in de gaten! 
www.werkplaatssociaaldomeinzhz.nl

 
 

>> AANMELDEN kan via deze link >> 

Sharing is caring, stuur deze uitnodiging gerust door naar collega's en andere geïnteresseerden.


 
Over de kenniscafés
Hebben wij voldoende zicht op de drie decentralisaties binnen het sociaal domein? Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat we elkaar op de hoogte houden via de Werkplaats Sociaal Domein? Als Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid organiseren we diverse kenniscafés. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze activiteiten!
 
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: d.j.ter.avest@hr.nl
De Werkplaatsen Sociaal Domein worden mogelijk gemaakt door financiering van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.