Terugblik webinar  | doorsturen |  afmelden |  online versie
 

Terugblik

Terugblik webinar 'Prematuriteit'


3 november 2020

 
Het Regionaal Consortium Zwangerschap & Geboorte Zuidwest Nederland organiseerde op dinsdag 3 november jl. haar derde Webinar met dit keer als thema ‘Prematuriteit’. Hieronder een terugblik op dit online event.

Thema
Het Webinar van 3 november stond geheel in het teken van Prematuriteit. Een actueel thema, zeker na het nieuws dat er tijdens de lock down in het voorjaar van 2020 twintig procent minder vroeggeboortes waren. Maar wanneer is er sprake van een verhoogde kans op prematuriteit? Wat zijn de risico’s van prematuriteit? En wat zijn korte en lange termijn gevolgen voor zowel de prematuur als voor de ouders? In een aantal boeiende presentaties werd hierbij stil gestaan.

Het spits werd afgebeten door kinderarts/neonatoloog dr. Angelique Haringsma van het Francis Gasthuis & Vlietland. Zij belichtte in haar presentatie de medische kant van prematuriteit. Haar presentatie werd afgewisseld met een indrukwekkend ervaringsverhaal van een moeder die vertelde over haar te vroeg geboren tweeling.

> Klik hier voor de presentatie
Hierna gaf Hiltje Heyman, co-founder en gezinscoach, een korte impressie van het Kleine Helden Huis, s’werelds eerste zorgconcept voor prematuren in huiselijke sfeer. Hier vinden alle controle afspraken met de kinderarts/neonatoloog plaats in combinatie met psychosociale zorg voor het hele gezin.

> Klik hier voor de presentatie
We sloten af met een presentatie van dr. Jasper Been, neonatoloog/epidemioloog verbonden aan het Sophia Kinderziekenhuis. Hij heeft samen met collega’s een onderzoek uitgevoerd naar vroeggeboortes tijdens de lock down ten gevolge van Covid-19 dit voorjaar. Hieruit blijkt dat er tijdens deze lock down 20% minder prematuren zijn geboren. 

> Klik hier voor de presentatie
Interessante webpagina's
Agenda Webinars
De volgende webinars staan gepland op;

  • 8 december 2020 van 10.45 – 12.15 uur
  • 11 februari 2021
  • 30 maart 2021
  • 18 mei 2021
  • 1 juli 2021

Noteer deze data alvast in uw agenda!

Met vriendelijke groet,

Angélica Venekamp
Coördinator regionaal consortium


      

Hogeschool Rotterdam
Kenniscentrum Zorginnovatie
Rochussenstraat 198
3015 EK Rotterdam
(010) 794 5185
KenniscentrumZorginnovatie@hr.nl

Volg ons:
      
 
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
Deze nieuwsbrief is uiterst zorgvuldig samengesteld. Hogeschool Rotterdam gaat vertrouwelijk om met alle persoonlijke informatie. © 2020 Hogeschool Rotterdam.