Lees de nieuwsbrief
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Hogeschool Rotterdam
Projectnieuws Samen Groeien 010 |  afmelden |  online versie
 
Projectnieuws
Projectnieuws Samen Groeien 010
november 2021
 
Hogeschool Rotterdam
Vanaf de start van de zwangerschap tot en met het tweede jaar van het kind is bij elkaar 1000 dagen. De periode voorafgaand aan de zwangerschap en deze eerste 1000 dagen zijn heel belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Deze hebben invloed op de ontwikkelingsmogelijkheden en gezondheid in het hele leven. In het vierjarige project ‘Samen Groeien 010’ wordt kritisch gekeken naar welke zorg goed gaat in deze periode, maar ook wat beter kan. Het project wordt uitgevoerd door het Erasmus MC in samenwerking met de gemeente Rotterdam, (aanstaande) ouders, vele hulpverlenende instanties en Hogeschool Rotterdam. U ontvangt als betrokkene of geïnteresseerde bij dit project deze eerste ‘Projectnieuws’ die wij vier keer per jaar verspreiden. Hiermee informeren we u graag over de stand van zaken en delen we graag met u de behaalde resultaten.
Huisstijl
Speciaal voor het project is een huisstijl ontwikkeld, zodat alle communicatie herkenbaar is voor iedereen. Er is gekozen voor frisse kleuren en een eigen logo, waarmee we willen aangeven dat zowel ouders als zorg- en hulpverleners en beleidsmakers de handen ineenslaan en samenwerken om de zorg en afstemming te verbeteren.
> Bekijk de huisstijl
Website
  Om alle informatie rondom het onderzoek eenvoudig te kunnen terugvinden is er een projectpagina van Samen Groeien 010 gemaakt. Deze wordt ondergebracht bij de website van het Regionaal Consortium Zwangerschap & Geboorte Zuidwest Nederland. Het regionaal consortium is één van de projectpartners en heeft als taak om kennis, die in de regio wordt ontwikkeld, te verspreiden. U vindt de projectpagina via onderstaande link.
> Ga naar de projectpagina
Nieuws vanuit het Ouderpanel

Een onmisbare samenwerkingspartner binnen ons project zijn de (aanstaande) ouders waar het uiteindelijk om draait. Om deze ouders ook daadwerkelijk een stem te geven is het Ouderpanel Samen Groeien 010 opgericht. Ouders worden op verschillende momenten actief betrokken. Zo is er begin oktober een focusgroep met ouders en zorg- en hulpverleners georganiseerd waarin we met elkaar in gesprek zijn gegaan over hun kennis over het belang van de eerste 1000 dagen en de ervaren samenwerking gedurende deze periode. Het is belangrijk om hier meer over te weten, zodat we (aanstaande) ouders zo beter kunnen begeleiden voor, tijdens en na de zwangerschap.

Op dit moment zijn er vier ouders actief binnen het panel en zoeken wij nog nieuwe ouders. Zorg- en hulpverlenende instanties, die actief betrokken zijn bij het project, zijn gevraagd om ouders te informeren over dit Ouderpanel. Hiervoor is een ontwikkeld die gebuikt kan worden bij de werving.

Het Ouderpanel wordt gecoördineerd door Heidi van Heijningen vanuit Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam. Heidi is vanuit haar functie als onderzoeksmedewerker en met werkervaring in de verpleging, kraamzorg en verloskunde betrokken bij Samen Groeien 010.
Ten slotte
Verspreid deze nieuwsbrief gerust onder uw collega's of andere geïnteresseerden!  
De nieuwsbrief ontvangen?
Stuur een e-mail om u aan te melden voor deze nieuwsbrief
Meld u aan >
Het volgende projectnieuws verschijnt in januari 2022. Heeft u een suggestie, nieuws of link die voor de lezers van dit projectnieuws interessant kan zijn? U kunt dit doorgeven aan onderzoeker Sushma Munshi.


                                             
                                       
Hogeschool Rotterdam
Kenniscentrum Zorginnovatie
Rochussenstraat 198
3015 EK Rotterdam
010 - 794 53 42
KenniscentrumZorginnovatie@hr.nl
Volg ons:
  
 
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
Deze nieuwsbrief is uiterst zorgvuldig samengesteld. Hogeschool Rotterdam gaat vertrouwelijk om met alle persoonlijke informatie. © 2021 Hogeschool Rotterdam.