lees de terugblik
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Hogeschool Rotterdam
afmelden |  online versie
 
Terugblik
Terugblik webinar 13 juni jl.
(aanstaande) Vaders in de verloskunde 
Hoog tijd om af te rekenen met het gevoel van overbodig zijn!
 
Hogeschool Rotterdam
Op 13 juni jl. organiseerde het lectoraat Verloskunde en Geboortezorg het eerste webinar voor en door haar ouderpanel. Het webinar is opgenomen  voor iedereen die zich vooraf heeft aangemeld. De opname is te bekijken tot en met  1 juli a.s.

Bekijk de opname van het webinar
>

In deze terugblik vind je o.a. filmpjes, de presentaties en interessante links die tijdens het webinar zijn gedeeld. Meer informatie over het ouderpanel vind je verderop in de terugblik.

Welcome to mankind
  Alvin de Brabander heeft namens zijn collega’s van Welcome to mankind in zijn presentatie de voorbereiding op het vaderschap een compleet nieuwe dimensie gegeven! De cursus die zij speciaal voor aanstaande vaders hebben ontwikkeld is nieuw, verfrissend en helemaal toegespitst op de vader van nu. Tijdens het webinar kregen we een aantal korte filmfragmenten te zien zodat de aanwezigen een kleine inkijk kregen in de inhoud van de complete cursus. Welcome to mankind biedt korte filmpjes aan waarin je als aanstaande vader o.a. leert:
  • Wat jij moet doen tijdens de weeën?
  • Waar je op let als de vliezen breken?
  • Waarom verloskundige Ömer een voorstander is van thuisbevallingen?
> Je kunt via deze link de filmpjes bekijken
Volg de cursus met korting!
Welcome to mankind geeft korting voor het volgen van hun cursus aan de aanwezigen van dit webinar. Deze link is geldig t/m 1 juli 2022.
Meld je aan >
Vader magazine
Met Robin van Tilburg, initiatiefnemer van VADER Magazine zijn we in gesprek gegaan over zijn drijfveren om dit informatie platform te starten. Met dit platform, maar ook met zijn boek Kickstart je Vaderschap, richt hij zich vooral op de (aanstaande) vader die zijn rol op een actieve manier wil invullen. Vanaf het allereerste begin.
> Bekijk hier de opname van het volledige gesprek met Robin
VaderKracht, relationeel vaderschap & betrokken vaders: DADDYCATION
In zijn bijdrage is Bob de Raadt ingegaan op de vraag hoe je een betrokken vader kunt zijn: hoe kun je stil staan bij je (nieuwe) rol en daar invulling aan geven?
> Bekijk hier de presentatie
Duurzaam ouderschap
De laatste korte presentatie werd verzorgd door Elke Slagt-Tichelman. Zij werkt als docent bij de opleiding Verloskunde en doet onderzoek naar ‘duurzaam ouderschap’ waarbij de rol van de vader natuurlijk ook niet mag ontbreken.
> Bekijk hier de presentatie
Ouderpanel Verloskunde & Geboortezorg
Tijdens het webinar is ook het Ouderpanel Verloskunde & Geboortezorg aan bod gekomen. Dit ouderpanel is onderdeel van het Lectoraat Verloskunde & Geboortezorg van Hogeschool Rotterdam. Het is een gevarieerde groep (aanstaande) ouders met interesse in de ontwikkelingen van de geboortezorg.

We nodigen je hierbij van harte uit om je aan te sluiten bij dit ouderpanel. Concreet houdt dat in dat:
  • je twee keer per jaar uitgenodigd wordt voor deelname aan het webinar speciaal voor (aanstaande) ouders,
  • je twee keer per jaar wordt uitgenodigd voor de (online) Thematafel waarbij we met elkaar in gesprek gaan over concrete vragen van onderzoekers en/of docenten van de opleiding Verloskunde Bachelor van Hogeschool Rotterdam. 
  • je 3 á 4 keer per jaar een verzoek per mail ontvangt om mee te lezen bij een onderzoeksvoorstel of product dat ontwikkeld wordt binnen ons lectoraat.

Wij hanteren het principe 'Vrijheid Blijheid' dus ook als je hebt aangegeven dat we je mogen opnemen in het bestand met ouders, dan kun je er altijd voor kiezen om niet deel te nemen aan een activiteit of om niet te reageren! Mocht het een keer wel goed uitkomen? Dan wordt je inbreng altijd erg gewaardeerd.

Enthousiast geworden? Stuur een mailtje naar ouderpanelverloskundegeboortezorg@hr.nl

Meer informatie vind je ook op onze website.
Evaluatie

We zijn benieuwd naar je mening over deze eerste editie van het webinar gericht op (aanstaande) ouders. Het invullen van de korte evaluatie duurt ongeveer 3 minuten.
> Ga naar de evaluatie
Interessante links/publicaties
Kluun (2008) Help ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt
Welcome to mankind
Over ons - VADER Magazine
Kickstart je vaderschap
Daddycation
www.bobderaadt.nl/vaderschap 
www.bobderaadt.nl/connect2fathers/vaderschapskennis
www.bobderaadt.nl/socialeverloskunde
Save the date - vervolg evenement
26
SEP
Duurzame gezinsgerichte geboortezorg
15:00 - 17:00 uur
Online Thematafel met ouders van het ouderpanel
Met vriendelijke groet,

Hanneke Torij, Angélica Venekamp en Heidi van Heijningen
Lectoraat Verloskunde & Geboortezorg, Kenniscentrum Zorginnovatie

Hogeschool Rotterdam
Kenniscentrum Zorginnovatie
Rochussenstraat 198
3015 EK Rotterdam
010 - 794 53 42
KenniscentrumZorginnovatie@hr.nl
Volg ons:
 
 
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
Deze nieuwsbrief is uiterst zorgvuldig samengesteld. Hogeschool Rotterdam gaat vertrouwelijk om met alle persoonlijke informatie. © 2022 Hogeschool Rotterdam.