Lees de projectnieuws
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Hogeschool Rotterdam
afmelden |  online versie
 
Projectnieuws
Projectnieuws Samen Groeien 010
juli 2022
 
Hogeschool Rotterdam
Nieuws vanuit het Ouderpanel
Op 24 maart jl. heeft er een online bijeenkomst plaatsgevonden van het Ouderpanel waar drie ouders bij aanwezig waren. Onderzoeker Sushma Munshi en coördinator van het panel Heidi van Heijningen zijn met de ouders in gesprek gegaan over onderwerpen die momenteel of in de nabije toekomst spelen binnen het project.

Ten eerste hebben de ouders hun frisse blik gegeven op de factsheet die is ontwikkeld naar aanleiding van de eerdere focusgroepen en interviews binnen het project. Een belangrijke boodschap van de aanwezige ouders was om op de factsheet weinig tekst te plaatsen en te werken met verhelderende pictogrammen. Daarnaast kregen wij ook de tip om te realiseren dat wanneer in de factsheet te veel het belang van 1000 dagen wordt benadrukt dit juist voor stress kan zorgen bij (aanstaande) ouders. Zeker wanneer hun persoonlijke omstandigheden niet ideaal zijn. Een concrete tekstsuggestie is gedaan in de vorm van ‘Soms is het moeilijk om een kind een goede start te geven ….’. Uit een dergelijke formulering spreekt begrip en dat is waar de ouders behoefte aan hebben.

Daarna hebben de ouders advies gegeven over de manier van werven van ouders die daadwerkelijk gaan participeren tijdens het actieonderzoek in Delfshaven. Een belangrijke tip om een wervend filmpje in te zetten is zoals hieronder te zien direct opgepakt.

Hoe ervaren (aanstaande) ouders de zorg vóór, tijdens en twee jaar na de zwangerschap? Hoe kunnen we deze zorg verbeteren? Welke steun hebben (aanstaande) ouders nodig van zorg- en hulpverleners? Deze vragen wil Sushma Munshi samen met haar team beantwoorden in het Rotterdamse samenwerkingsproject Samen Groeien 010. Lijkt het je leuk om mee te doen en je ervaring met haar te delen? Lees dan verder en bekijk het filmpje voor meer informatie.
> Bekijk het filmpje

Onderzoeksresultaten
Wat zijn de ervaringen van zorg- en hulpverleners met de onderlinge samenwerking en met ouders voorafgaand, tijdens en na de zwangerschap?
In de vorige projectnieuws heeft Sherryl Kommers, medisch student, verteld over de resultaten van haar onderzoeksstage over de ervaringen van ouders met zorg- en hulpverleners voorafgaand, tijdens en na de zwangerschap. Deze periode noemen we de eerste 100 + 1000 dagen. De eerste 100 dagen is de periode voorafgaand aan de zwangerschap en de eerst 1000 dagen is de eerste periode na de bevruchting. Aletta van Opstal, ook medisch student, heeft juist de ervaringen van zorg- en hulpverleners gedurende deze periodes onderzocht. Hiervoor heeft ze tien verschillende professionals geïnterviewd van zowel het medisch, sociaal als het publiek domein. 
> Klik hier om verder te lezen
Even voorstellen
  3 vragen aan Lyne Blanchette en Caroline Holst.

Stevige Start is een van de mede-aanvragers en projectteamleden van Samen Groeien 010. 

Wat doet Stevige Start en wat willen ze met Samen Groeien 010 bereiken?
> Lees verder
Samen Groeien 010 in de media
Interview met Hiske Ernst op het online platform van het leernetwerk KOOZ
Het online platform van het ZonMw leernetwerk KOOZ is een plek waar onderzoekers, professionals en ervaringsdeskundigen elkaar ontmoeten over Kwetsbaar Ouderschap en Onbedoelde Zwangerschap. Projectleider van Samen Groeien 010 Hiske Ernst is hiervoor geïnterviewd en geeft onder andere aan op welke manier de samenwerking met alle betrokkenen binnen het project verloopt.
> Klik hier om verder te lezen
Interview ‘Project Samen Groeien 010 brengt ouders en zorg dichter bij elkaar’
Voor de nieuwsbrief van coalitie Stevige Start van de gemeente Rotterdam zijn onderzoeker en projectmedewerker Sushma Munshi, coördinator van het ouderpanel Heidi van Heijningen en lid van het ouderpanel Lisaura geïnterviewd over het project Samen Groeien 010 en de meerwaarde van het ouderpanel hierbij. Dit heeft geresulteerd in een mooi nieuwsitem.
> Klik hier om verder te lezen
                         
                        
               
Hogeschool Rotterdam
Kenniscentrum Zorginnovatie
Rochussenstraat 198
3015 EK Rotterdam
010 - 794 53 42
kenniscentrumzorginnovatie@hr.nl
Volg ons:
 
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
Deze nieuwsbrief is uiterst zorgvuldig samengesteld. Hogeschool Rotterdam gaat vertrouwelijk om met alle persoonlijke informatie. © 2022 Hogeschool Rotterdam.