Lees de terugblik
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Hogeschool Rotterdam
afmelden |  online versie
 
Terugblik
Verbinden van Praktijkgericht onderzoek en Lectorenplatforms op het thema 'Life Sciences & Health'
Minisymposium en netwerkmiddag Lectorenplatforms Gezondheid en Welzijn | 20 september 2022
 
Hogeschool Rotterdam
Onder de naam Lectorenplatforms Gezondheid en Welzijn hebben drie platforms, te weten het PIT: Platform Inzet van Technologie voor Gezondheid en Welzijn, het Platform Zelfmanagement en het Platform Organiseren van ‘Personalised Health’ hun krachten gebundeld.

Op dinsdag 20 september organiseerden de drie platforms in het Bartholomeus Gasthuis in Utrecht een gezamenlijk minisymposium en netwerkmiddag waarin het ‘Verbinden op het thema Life Sciences & Health’ centraal stond. 

Tijdens de middag presenteerden de platforms zich, waarna de aanwezigen uit vijf inspirerende sessies konden kiezen waarin mooie voorbeelden van praktijkgericht onderzoek aan bod kwamen. Deze varieerden van ‘Burgerparticipatie in onderzoek’ tot ‘De implementatiescan’ en ‘Digitale gezondheidsvaardigheden van patiënten’. Uiteraard was er uitgebreid gelegenheid om te netwerken.
  In de workshop ‘Empowering nurses to empower their patients’ gingen Eline Dijkman, verpleegkundig onderzoeker (Isala) en Jobke Wentzel, docent-onderzoeker (Windesheim) in op de vraag hoe verpleegkundigen ondersteund kunnen worden in hun cruciale rol bij het herkennen en ondersteunen van patiënten met beperkte (digitale) gezondheidsvaardigheden.
Lilian Beijer, associate lector Werkzame factoren in Fysiotherapie en Paramedisch Handelen (HAN) stond in haar workshop stil bij het Prysma CVA-portaal, een digitaal platform voor interdisciplinaire samenwerking en communicatie in de eerste lijn.
De Implementatiescan voor technologie stond centraal in de bijdrage van Marian Adriaansen, emeritus lector Innovatie in de Care (HAN). Dit is een digitale scan om te kunnen bekijken wat er (nog) moet gebeuren in organisaties om technologie te implementeren
De workshop van Marie Louise Luttik, lector Familiezorg (Hanzehogeschool) had als onderwerp ‘Van zelfmanagement naar samenredzaamheid’ en ging over de transitie van verzorgingsstaat naar participatiesamenleving die in volle gang is. Hierdoor wordt een groot beroep gedaan op hulp en ondersteuning van familie in de zorg voor naasten. Deze ontwikkeling heeft grote consequenties voor families en familierelaties. De risico's en gevolgen worden inmiddels duidelijk; overbelasting van mantelzorgers is een belangrijk maatschappelijk thema geworden.
Kitty Jurrius (lector Klantperspectief in Ondersteuning en Zorg / Windesheim) tenslotte ging in haar workshop in op Zorg en welzijn in de democratie. De workshop ging over de wijze waarop we als democratische samenleving zorg en welzijn vormgeven en hoe de burger zich tot zorg en welzijn verhoudt. Met een 'over de streep' werkwijze bepalen we welke actuele opgaven  er zijn als het gaat om het vormgeven van zorg en welzijn in de democratie 
Interessante documenten/links
Project ZonMw : Empowering nurses to empower their patients: enabling nurses to recognize and effectively communicate with patients having low (digital) health literacy.

Interview met hoofdonderzoeker Eline Dijkman

Dr. Marie Louise Luttik aan het woord

Isala

Hogeschool Windesheim

HAN

Hanzehogeschool Groningen 
De lectorenplatforms staan nadrukkelijk open voor deelname van onderzoekers, andere lectoren en samenwerking met bedrijven, publieke instellingen en kennisinstellingen. Meer informatie? Neem contact op.
Met vriendelijke groet,

Marike Hettinga, Hanneke Torij en Marian Adriaansen
Voorzitters Lectorenplatforms Gezondheid en Welzijn
        
Hogeschool Rotterdam
Kenniscentrum Zorginnovatie
Rochussenstraat 198
3015 EK Rotterdam
010 - 794 53 42
kenniscentrumzorginnovatie@hr.nl
Volg ons:
 
 
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
Deze nieuwsbrief is uiterst zorgvuldig samengesteld. Hogeschool Rotterdam gaat vertrouwelijk om met alle persoonlijke informatie. © 2022 Hogeschool Rotterdam.