‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Hogeschool Rotterdam
afmelden |  online versie
 
Nieuwsflits
Regionaal Consortium Zwangerschap & Geboorte Zuidwest Nederland
Nieuwsflits oktober 2022
 
Hogeschool Rotterdam
Het Regionaal Consortium Zwangerschap & Geboorte Zuidwest Nederland is hét kennisplatform voor regionaal praktijkgericht onderzoek voor het gehele domein van zwangerschap en geboorte. Binnen het consortium wordt multidisciplinair en lijnoverstijgend samengewerkt aan zorg en onderzoek door geboortezorgprofessionals, hun ketenpartners in de zorg, professionals vanuit het sociale domein, beleidsmakers, onderzoekers en onderwijspartners
Film Netwerk Regionale Consortia Geboortezorg
Sinds 2013 kent Nederland regionale consortia die in de verschillende regio’s bijdragen aan kennisontwikkeling en aan de kwaliteit van de geboortezorg. De consortia werken landelijk nauw met elkaar samen en hebben zich verenigd in het Netwerk Regionale Consortia Geboortezorg (NRCG). 

Continue verbetering van de kwaliteit van de geboortezorg in Nederland. Dat is waar we ons als NRCG voor inzetten. Dat doen we samen met alle partijen die bij de geboortezorg betrokken zijn. Van zwangeren en gezinnen tot zorgprofessionals, van onderzoekers tot beleidsmakers. Onze kracht? Een brug slaan tussen al die partijen, landelijk én in de regio.

Het NRCG verbindt kennis, praktijk en onderzoek. We zijn onafhankelijk en werken multidisciplinair en lijnoverstijgend. Hoe we dat doen, laten we graag zien in deze korte film.

Aanmelden landelijke nieuwsbrief NRCG
De eerste nieuwsbrief van het NRCG is uit! Iedere maand verschijnt de landelijke nieuwsbrief met daarin landelijke thema's en uitgelichte regionale activiteiten. Nieuwsgierig? Meld je aan.

Vragen? Neem dan contact op met:
Angélica Venekamp
, coördinator regionaal consortium

Gezocht: nieuwe leden Adviesraad regionaal consortium
  Het Regionaal Consortium Zwangerschap en Geboorte Zuidwest Nederland heeft een actieve en betrokken Adviesraad die onder meer bestaat uit vertegenwoordigers vanuit verschillende geboortezorgprofessionals, het ziekenhuis, de ROSsen, de gemeente en de Perinatale Audit. De Adviesraad vergadert drie tot vier keer per jaar via Teams en komt een keer per jaar bij elkaar.


De Adviesraad denkt met ons mee over de koers van het consortium en adviseert bijvoorbeeld over beleid en (implementatie van) onderzoeksprojecten. We zouden graag de Adviesraad willen aanvullen met een tweedelijns verloskundige, een vertegenwoordiger namens de gemeente en een kraamverzorgende die deze ‘praktijk’ kunnen vertegenwoordigen. We kijken hierbij naar regionale spreiding en expertise in aanvulling op de zittende Adviesraad.

Heb je interesse? Neem dan contact op met:
Angélica Venekamp
, coördinator regionaal consortium
Vraag op het gebied van onderwijs
Gezocht: opleidingsplekken studenten Verloskunde

Voor studenten van de Bachelor Verloskunde Rotterdam is helaas niet altijd een stageplek beschikbaar. Het gebrek aan voldoende stageplekken, met name in de tweede lijn op de verloskamers en de polikliniek, is een groot knelpunt. Eén student verloskunde extra begeleiden maakt verschil, zowel voor de student die op tijd kan afstuderen als voor de beroepsgroep die in het werkveld een enorm tekort aan collega’s ervaren. De Samenwerkende Opleidingen Verloskunde (SOV) en de KNOV zijn een campagne gestart waarin verloskundigen en studenten hun betekenisvolle ervaringen delen. 

Het filmpje maakt de gevolgen van het stagetekort duidelijk.

Mocht je een (extra) student van ons willen begeleiden in de praktijk? Mail dan naar stageverloskunde@hr.nl

Vragen? Neem dan contact op met: Marcella van Erp-Boverhof, kerndocent Bachelor Verloskunde.
Gezocht: Leden voor de Beroepenveldcommissie van de opleiding Verloskunde!
Vraag jij je wel eens af wat studenten tijdens de opleiding leren? Maak je wel eens iets mee in de praktijk waarbij je denkt "Als studenten hier toch eens goed in toegerust zouden worden tijdens hun opleiding.."? Heb je ideeën over integraal opleiden? Vind je het leuk om mee te denken in nieuwe ontwikkelingen in het onderwijs van toekomstige professionals? 
 
Dan is de beroepenveldcommissie van de Bachelor Verloskunde iets voor jou! 
 
De beroepenveldcommissie vergadert ongeveer vier keer per jaar. Daarnaast worden soms stukken of vragen voorgelegd waar we graag input vanuit het veld op zouden willen. We zijn op zoek naar professionals uit het hele geboortezorgdomein, dus naast verloskundigen ook gynaecologen, kinderartsen, kraamverzorgenden, JGZ, gemeente en andere beleidsmakers en andere betrokkenen. 
 
Heb je interesse? Neem dan contact met: Hanneke Torij, lector Verloskunde en Geboortezorg bij Hogeschool Rotterdam.
Heb je te maken met een zwangere uit Eritrea?
Wijs haar op de mogelijkheid om via Online Centering Pregnancy in contact te komen met zwangere landgenoten en zorgverleners die haar in eigen taal ondersteunen tijdens de zwangerschap.  
Stuur haar deze link, zodat ze in Tigrinya kan lezen wat dit is en hoe ze zichzelf kan aanmelden: https://centeringzorg.nl/2022/08/11/ነፍሰጾር-ኮንኪ-ካብ-ኤርትራ-ምስዳድኪ/.

Meer informatie over dit landelijke programma vind je in de Informatiesheet voor verwijzers.
Agenda
10
NOV
Webinar 'capaciteit'
Wat: online bijeenkomst met als thema capaciteit
Tijdstip: 15.00 - 17.00 uur
Locatie: Online
Binnenkort volgt de uitnodiging
18
NOV
Internationaal jubileumcongres 10 jaar CenteringZorg in Nederland
Tijdstip: 9.00 - 17.30 uur
In Apeldoorn
Meld je aan via deze link en maak gebruik van vroegboekkorting
Ten slotte
= Mocht u nieuws en/of een oproep willen plaatsen in deze nieuwsflits dan kunt u contact opnemen met de coördinator van het Regionaal Consortium Zwangerschap & Geboorte Zuidwest Nederland, Angélica Venekamp.

Meer informatie zie: www.regionaalconsortium.nl.

Hogeschool Rotterdam
Kenniscentrum Zorginnovatie
Rochussenstraat 198
3015 EK Rotterdam
010 - 794 53 42
KenniscentrumZorginnovatie@hr.nl
Volg ons:
  
 
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
Deze nieuwsbrief is uiterst zorgvuldig samengesteld. Hogeschool Rotterdam gaat vertrouwelijk om met alle persoonlijke informatie. © 2022 Hogeschool Rotterdam.