‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Hogeschool Rotterdam
afmelden |  online versie
 
Nieuwsbrief
 
Hogeschool Rotterdam
Hoe gaat het nu met het onderzoek?    
Maart 2023 startte mijn promotietraject officieel. In de afgelopen maanden heb ik twintig zorgprofessionals (zoals kinderartsen, verpleegkundig specialisten en artsen VG) gesproken over de manier waarop transitiezorg in hun organisatie geregeld is. Die interviews zijn getranscribeerd en verwerkt in Atlas.ti. De resultaten geven mooie input voor een artikel over de huidige transitiezorg in Nederland voor jongeren met ernstige meervoudige beperkingen. Daarin zal het onder andere gaan over de grote variëteit in de manier waarop de zorg georganiseerd is, de grote verschillen tussen de jongeren met ernstige meervoudige beperkingen en wat zij nodig hebben om goede zorg te ontvangen en de knelpunten en belemmeringen die de zorgprofessionals zien. 

Studenten van de minor ‘Zorg voor kind & jeugd’ van Hogeschool Rotterdam gaan focusgroepen organiseren om te kijken of de resultaten uit het onderzoek herkenbaar zijn voor ouders van jongeren met ernstige meervoudige beperkingen, die de overstap van zorg voor kinderen naar zorg voor volwassenen al gemaakt hebben.

Intussen zijn we ook gestart met de voorbereidingen van het tweede deelonderzoek. Hiervoor gaan we gesprekken over transitiezorg in de spreekkamer analyseren. Docent verpleegkunde Karen Schram gaat hieraan meewerken.

Nieuws
Op 22 september presenteerde Ilse de voorlopige uitkomsten van het eerste deelonderzoek op het European Symposium of Transition.  
In de media
Jobert Sturm is een collega van Ilse en werkt ook aan een promotieonderzoek over transitiezorg. Wil je meer weten over hun onderzoek?
> Klik hier om het dubbelinterview  te lezen
Meer lezen?
Vind je dit een interessant onderwerp en wil je meer (wetenschappelijke) artikelen lezen? Hieronder vind je een selectie.  
> Cecily Betz deed vergelijkbaar onderzoek naar transitiezorg voor jongeren met ernstige meervoudige beperkingen in Amerika
> Kasper Kruithof gaat is op 15 september gepromoveerd. Zijn proefschrift ‘Everlasting depedency’ gaat over de verschillende levensaspecten die horen bij het ouder worden van mensen met ernstige meervoudige beperkingen.
> Siméon Lahaije en anderen onderzochten het welbevinden van families met een kind met ernstige meervoudige beperkingen
> Jakub Niedbalski ondervroeg gezinsleden van kinderen met ernstige meervoudige beperkingen over het overnemen van zorg voor hun broertje of zusje
Alles op een rijtje
Wil je weten hoe het totale onderzoekstraject er uit ziet?
Kijk op de projectpagina >
Contact
 

Wil je iets vragen of heb je een goed idee voor dit project? Misschien wil je je aanmelden om mee te helpen aan het onderzoek? Stuur gerust een berichtje via e-mail, dan neem ik contact met je op. Dankjewel!
> Stuur een e-mail
Kenniscentrum Zorginnovatie is één van de zes kenniscentra van Hogeschool Rotterdam. Het kenniscentrum draagt met praktijkgericht onderzoek bij aan betere zorg en ondersteuning. Zo bevorderen we de gezondheid, vitaliteit en participatiemogelijkheden. Dit doen wij in nauwe samenwerking met de professional, cliënt, opleidingen van de hogeschool, praktijken en andere kennisinstituten. Wij verbinden daarmee onderwijs, onderzoek en praktijk aan elkaar.
Hogeschool Rotterdam
Kenniscentrum Zorginnovatie
Rochussenstraat 198
3015 EK Rotterdam
010 - 794 53 42
KenniscentrumZorginnovatie@hr.nl
Volg ons:
  
 
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
Deze nieuwsbrief is uiterst zorgvuldig samengesteld. Hogeschool Rotterdam gaat vertrouwelijk om met alle persoonlijke informatie. © 2023 Hogeschool Rotterdam.