Werkplaatsen sociaal domein
Lees online  |  Doorsturen
Werkplaatsen sociaal domein
Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
7 mei 2019
 
Yin en yang in het sociaal domein
  De Werkplaats heeft een casuïstiekbundel ontwikkeld rondom het thema informeel-formeel. De casuïstiek ondersteunt de zoektocht naar het werken in samenspel. 

De casuïstiekbundel is bij uitstek leerrijk voor (toekomstige) professionals en bevat zestien casussen, gevolgd door verschillende typen leervragen.

Bekijk de bundel >  
 
 
'Te weinig aandacht voor de aanpak van de oorzaken'
  Hoe kan je omgaan met problemen die van generatie op generatie overgaan? Tijdens het kenniscafé kwam ter tafel dat intergenerationele problematiek vaak niet herkend wordt. Daardoor wordt het onderkend door hen die het aangaat. Dat maakt het complex en het vereist maatwerk. Een stap in een oplossingsrichting is mogelijk een community of practice.

Lees het verslag van het kenniscafé > 
 
 
Tijd nemen om elkaar te begrijpen
  Erna Hoog Hiemstra,voorzitter van de landelijke werkplaatsen, bezoekt de 14 werkplaatsen in Nederland. Over haar bezoek aan Rotterdam schreef zij het volgende: “Deze Werkplaats organiseert bijeenkomsten met alle betrokkenen om het eens te worden over vraagstukken die hen allen aangaan. Ze delen de overtuiging dat ze dat dus samen moeten oplossen. Maar ze weten heel goed dat dat makkelijker gezegd is dan gedaan.”

Lees het verslag >
 
 
Feel good day smaakt naar meer
  De Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid organiseerde op Blue Monday een belevingsdag voor 60 plussers in Schiedam. Op deze inspiratiedag konden geïnteresseerden ervaren wat er allemaal mogelijk is na het zestigste levensjaar. Het gevarieerde programma was tot op de dag zelf een verrassing voor de deelnemers. Zowel deelnemers als organisatie kijken terug op een geslaagde, gezellige en inspirerende dag.
 
Bekijk het videoverslag van de dag >
 
 
De onaangepaste sociaal werker
  Waar blijft de stem van de sociaal professional als het gaat om het gemeentelijk sociaal beleid? Is die stem er eigenlijk wel of wordt deze niet gehoord door wethouders en beleidsmakers?


Lees de veelbesproken column van Toby Witte >
 
 
Leestips
  • Lector Toby Witte aan het woord over de Werkplaats in het Hoogtepuntenmagazine van Kenniscentrum Talentontwikkeling
  • De Inclusieve stad. Hoe werkt de Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid daar aan mee?
  • In het diepe zwemmen… Blog van Werkplaatscoördinator Mirjam Karsten over beleid en uitvoering in het sociaal domein.
 
 
Agenda
23 mei 2019 | Kenniscafé Voorkoming huisuitzetting
Centraal staan de bevindingen van twee afstudeeronderzoeken, welke zich richten op interventies van deurwaarders en preventiemaatregelen van woningcorporaties.


14 juni 2019 | Tijdens de Slotconferentie Koplopers on stage verzorgt de Werkplaats een workshop 'gelijkwaardige samenwerking'.  
 
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres:
De Werkplaatsen Sociaal Domein worden mogelijk gemaakt door financiering van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.